Skattesystemet i Norge

skattesystemet i Norge

Du kender det danske skattesystem, og en sammenligning mellem danske og det norske er derfor relevant. For hvordan er skattesystemet i Norge?

Som person bliver du meget hurtigt omfattet af norsk beskatning ved ophold i landet, uanset om du bosætter dig i Norge eller ej. I princippet er der intet mindsteophold i Norge, før du skal have et norsk skattekort.

Som bosat bliver du beskattet af din globale indkomst og formue. Statsskat og kommune skat udgør i alt 22 %. Udover denne skat skal der betales en skat på høje indkomster, der udgør op til 16,2 % på den del af indkomsten, der overstiger 962.050 NOK. Den højeste marginalskat er således 38,2 % (22+16,2).

Værd at vide om skattesystemet i nabolandet Sverige

Derudover skal du som bosiddende i Norge betale formueskat på op til 0,85 % af nettoformuer, der overstiger 1,5 mio. NOK.

Ikke-bosiddende skattepligtige i Norge skal betale norske indkomst- og formueskatter med de samme satser som for bosiddende (se ovenfor).

Når du forlader Norge og har opgivet din norske bolig, vil den fulde norske skattepligt ophøre, hvis du har været bosat i landet i under 10 år. Har du været bosat i Norge i minimum 10 år, vil den fulde norske skattepligt fortsætte i tre år efter flytningen.

Kontakt os på info@inwema.dk, hvis du har brug for hjælp.

Læs også: Sådan er skattereglerne for pensionsmodtagere i Norge


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/taxindenmark.com/ditnorge.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388