Har du betalt skat af din udenlandske ejendom?

skat af udenlandsk ejendom

Skattemyndighederne i Danmark sætter nu lup på dansk bosiddende personer, der har en ejendom i udlandet, men som har glemt at give oplysninger om boligen på den danske selvangivelse.

I første omgang retter kampagnen sig mod små 6.000 danskere, der i et brev bliver mindet om, at de har pligt til at oplyse om deres udenlandske ejendomme. Det være sig ødegården i Sverige, skihytten i Schweiz, haciendaen i Spanien eller sommerhuset i Frankrig. Uanset hvor i udlandet man har en ejendom, skal man – hvis man bor og er skattepligtig i Danmark – oplyse om den udenlandske ejendom. Det gælder også, selv om man betaler skat af ejendommen i udlandet. Dog kan man efterfølgende få nedslag i den danske ejendomsværdiskat med den ejendomsskat, der er betalt i udlandet.

Har du brug for hjælp til at sikre, at din selvangivelse (eller din forskudsansættelse) er korrekt, kan du få hjælp hos Inwema, der er ekspert i skatteforhold hen over landegrænserne.

Samme regler for udenlandske som for danske ejendomme

Som tommelfingerregel gælder altså de samme regler – uanset om ejendommen ligger i Danmark eller i udlandet.

Udlejer man sin ejendom i udlandet, er systematikken den samme. Lejeindtægterne skal oplyses – nøjagtig som de skal ved udlejning af en ejendom i Danmark.

Udsendelsen af de mange breve sker på baggrund af oplysninger fra udenlandske skattemyndigheder, og de danske skattemyndigheder deltager i øvrigt på samme måde i udveksling af data hen over landegrænserne.

Myndighederne opfordrer skatteyderne til at være hurtige på tasterne – det vil sige før 1. november 2022. De vil senere følge op med en udvidet indsats over for de skatteydere, der ikke af sig selv har medvirket til, at ejendomsoplysningerne fremstår korrekt i årsopgørelsen.

Oplysninger om din udenlandske ejendom

Når ejendomsværdiskatten beregnes, skal man have følgende tre oplysninger ved hånden:

  • Købspris og dato for købet af den udenlandske ejendom
  • Den forventede handelsværdi i 2021
  • Eventuelle betalte ejendomsskatter/formueskatter, betalt i udlandet

På skat.dk kan du læse mere om, hvordan ejendomsværdiskatten beregnes.

Skriv gerne til Inwema, der står bag DitNorge.dk, på info@inwema.dk

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/taxindenmark.com/ditnorge.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388